pondělí 7. listopadu 2011

Dobrá nálada - směs květů a koření bio

Nedávno jsem si koupila nové koření. Jmenuje se Dobrá nálada - směs květů a koření bio. Dobré nálady není nikdy dost, tak proč si neudělat radost. Balení má 25 gramů a stojí kolem 100 Kč. Není to tedy úplně levný špás.
Na dózičce je napsané:
Probuďte vzpomínky na letní dovolenou a vykouzlete pokrmy s vůní Středomoří. Pikantní kořenící přípravek s mořskou solí k ochucení polévek, salátů, těstovin, ...
Složení: mořská sůl, česnek, česnek medvědí, dobromysl, tymián, bazalka, rozmarýn, měsíček, růže květ, chrpa. (kromě soli vše bio)

 Dózička má tento uzávěr:

 Dají se nastavit dvě velikosti otvorů pro sypání koření. Sítko nepoužívám. Myslím si, že koření nemá šanci jím projít.
Po otevření dózičky cítím na prvním místě česnek (normální i medvědí). Ostatní koření není moc výrazné. Používám do polévek a do většiny zeleninových jídel. Zhruba tam, kde si umíte představit česnek. Koření není v jídle výrazné. Dávám ho i do dětských jídel. Má jemnou bylinkovou vůni, soli tam není moc, většinou dosoluji.

 Směsí květů s kořením je celkem 10 (i s Dobrou náladou) a všechny mají krásná jména: Anděl strážný, Čepička z květů (na sladká jídla), Chai - polibek orientu, Dobrá nálada, Energie, Síla květů (na sladká jídla), Sluneční polibek, Štěstí, Středomořská kouzelná sůl s květy, Všechno nejmilejší (to je zajímavé, jedná se směs s růžovým pepřem, jahodami, malinami, růží, koriandrem, vanilkou a chrpou).
 
Vyzkoušeli jste nějaké koření s květy? Podělte se.
Mějte krásný den!
 

1 komentář:

  1. túto zmes milujem, aj ked je drahá, musím ju vždy mať v kuchyni a používam ju hojne. Tá farebná zmes rozveselí šalátik, nakrájané paradajky, či krémovú zeleninkovú polievku.
    Doporučujem vyskúšať aj ostatné koreniace zmesy od fy. Sonnentor. Ja som ich niekoľkokrát kúpila aj ako darček pre pár priateliek... určite trochu zvláštny darček, aj sa trochu zvláštne tvárili, ale neskôr vždy povedali, že sú perfektné a že si ich odvtedy kupujú samé a nadšene skúšajú aj dalšie zmesy od tej firmy...

    OdpovědětVymazat