sobota 5. ledna 2013

Dýňové suflé s opečenými kapustičkami

K zimě patří růžičková kapusta. Že vám nechutná? Odrazovala vás šedá rozvařená hmota ze školní jídelny? Tohle je trochu jiný "level". 

Recept na kapustičky je od pana Cuketky

Potřebuji:
  • růžičkovou kapustu
  • máslo
  • sůl, pepř
Kapustičkám odřežu pidi košťál a oloupu vrchní lístky. Omyji a nechám okapat. Vezmu větší kastról se silnějším dnem a rozehřeji na něm máslo (tak lžíci až dvě). Kapustičky rozpůlím a posolím. Vložím je řeznou stranou do hrnce a prudce osmažím. Až jsou zlato-hnědé, obrátím, ztlumím plamen a přiklopím. Dusím 8 minut. Podávám teplé! Dosolím a opepřím.



Jako přílohu (nebo hlavní chod? ) jsem servírovala dýňové suflé.

Prvně potřebuji dýňové pyré. Vezmu dýni, v mém případě muškátovou. Omyji, osuším a rozpůlím. Vydlabu semínka a postavím na plech řeznou stranou nahoru. Peču na 170°C 1 hodinu. Oloupu slupku a dužninu rozmixuji na hladké pyré. Půlku použiji, zbytek dám do lednice. K půlce pyré přidám tři prolisované stroužky česneku, sůl a pepř. Přimíchám tři žloutky a sníh ze tří bílků. Dejte pozor, aby pyré bylo vychládlé. Vymažu zapékací misky máslem, vysypu špaldovou krupicí a naplním směsí. Peču na 200°C 10 minut. Nechám vychládnout, jinak nejdou vyklopit.

Dobrou chuť!

Pro dnešek je to vše, zítra se na vás chystá brusinková buchta :-) 

Mějte se krásně! 

Žádné komentáře:

Okomentovat