pondělí 14. ledna 2013

Mandlová buchta s jahodami

Co si upečeme dneska? Něco dobrého a zdravého. Máte rádi mandle? Tak tohle bude něco pro vás.

Potřebuji:
  • 40 g lněného semínka
  • 200 g rýžového mléka
  • 100 g jablečného moštu
  • 50 ml oleje
  • 100 g medu
  • 200 g mouky
  • 150 g jemně mletých mandlí
  • 3 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
  • vanilkový cukr (s vanilkou, ne vanilínový)
  • jahody
Lněné semínko dám do mísy a zaliji rýžovým mlékem. Ponorným mixérem umixuji na konzistenci pudingu.


Přidám med, olej a jablečný mošt. Promíchám metlou.

Mandle umixuji na jemno. 


Smíchám s moukou, vanilkovým cukrem a kypřícím práškem.



Tekutou směs naliji do sypké a pořádně promíchám. Přidám jahody. V mém případě mražené. Vyliji do vymazané dortové formy a peču na 180°C 40 minut.
Nechám pořádně vychladnout.



Dobrou chuť.

Mějte se krásně!



Žádné komentáře:

Okomentovat