sobota 12. ledna 2013

Prejt z fazolek adzuki

 Výborné jídlo. 

Potřebuji:

  • 400 g uvařených fazolek adzuki
  • 400 g uvařených ječných krup
  • 400 g cibule
  • olej
  • sůl, pepř
  • majoránku
  • dva stroužky česneku
  • čerstvý zázvor - cca 3 - 4 cm
  • sojový omáčka
  • vývar z fazolek

Dopředu si uvařím fazolky a kroupy. Fazolky namočím na 4-6 hodin do vody a v jiné vodě vařím cca 2 hodiny. V tlakovém hrnci 35 minut.
Kroupy propláchnu a zaliji studenou vodou, cca 2 cm nad hladinu krup. Vařím 30 minut.

Připravím si cibulku nakrájenou na jemno. Do většího hrnce dám lžíci oleje a smažím 5 minut cibulku. Přidám fazolky, majoránku, prolisovaný česnek a zázvor. Osolím a opepřím. Podliji vývarem z fazolek. Dusím 10 minut. Přidám kroupy, zamíchám a dusím ještě 5 minut.

Podávám s chlebem. Nejlépe domácím :-)






Dobrou chuť!

Mějte se krásně.

Žádné komentáře:

Okomentovat