čtvrtek 7. února 2013

Focaccia s pečenou zeleninou

Jedu si takhle domů z práce, čtyři hodiny pryč a pořád se mi cosi nezdá. Na stromě vrány. A tohle tady bylo? Je nějak moc světla. Většinou jezdím v tuhle dobu za totální tmy. Že by zima pomalu táhla na jih? 

Měla jsem chuť na nějaké placky a ta dýně na mě už dlouho mrkala. :-)

Potřebuji:
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžičku soli
  • 3 hrnky mouky
  • 1 lžičku instantního droždí
Dále:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíci hrubé mořské soli
  • 1 lžíci čerstvého rozmarýnu (dala jsem sušený)


Do nádoby domácí pekárny vložím první půlku ingrediencí, nastavím program těsto a nechám umíchat a nakynout. Hotové těsto vyjmu z pekárny, prohnětu a vmačkám na plech, udělám prsty důlky. Potřu olejem a posypu solí s tymiánem. Peču 25 minut na 220°C. Po upečení nechám vychladnout na mřížce a nakrájím. 



Pečená zelenina:
Použiji dýni, cibuli a tuřínek. 
Dýni omyji, rozpůlím a vydlabu semínka. Tuřínek omyji a cibuli oloupu. Vše nakrájím na větší kusy. Naskládám na pečící papír. V malé misce smíchám dvě lžíce olivového oleje, dva rotzmačkané stroužky česneku a trochu soli. Zamíchám. Směsí potřu zeleninu a upeču na 200°C.

Nechte si chutnat a mějte se krásně.

Žádné komentáře:

Okomentovat