pátek 15. února 2013

Zapékaný celer s bramborem

Tento víkend se potulovat po kraji s malým nezbedou nebudu. Budu v práci, tam se taky toulat dá, není to ovšem tak podporováno.
Našla jsem pěkné stránky. Možná vás budou zajímat. Najdou si tam své i ti, kteří zkouší kvásek: http://conovehonakopci.cz/. 

Dnes uvařím rychlé zeleninové jídlo. Vegani mohou místo sýru použít nastrouhané tofu.

Potřebuji:
  • 1 celer
  • 3 větší brambory
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 30 g másla
  • 1 mala cibulka nasekaná
  • 2 lžíce mouky
  • 310 ml mléka (dala jsem ovesné)
  • 30 g sýra
  • 1 lžíce kaparů (nedávala jsem, pro pořádek uvádím)
  • sůl, pepř
Troubu nastavím na 190°C. Celer a brambory oloupu. Celer omyji a rozpůlím, nakrájím na 0,5 vm plátky. Brambory omyji a nakrájím celé na 0,5 cm plátky. Vše ponořím ihned do studené vody s citronovou šťávou. Uvedu do varu a vařím 10 minut. Zeleninu naaranžuji do zapékací mísy. 
Na pánvi opeču na másle cibulku, přidám mouku, opékám asi 1 minutu. Vmíchám mléko a sýr (+ kapary v originálním receptu), osolím a opepřím. Směsí zaliji zeleninu v míse. Zapékám 15-20 minut. Hotovo.

Recept je jednoduchý a chutný. Ideální na vaření do práce :-)
Už odebraný kousek :-)
Krásný nadcházející víkend a dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat