pátek 22. března 2013

Chléb bez hnětení

Za recept děkuji kolegyni v práci. :-)

Postup je jednoduchý a nenáročný. I když mi tam chybí trochu té energie z "lidské práce".

Potřebuji:
  • 2 hrnky pšeničné mouky
  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 1 lžička instantního droždí
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky kmínu
  • 1,5 hrnku vody
Nejlépe ráno smíchám ve velké míse mouku s instantním droždím, solí a kmínem. Přidám pak vodu a stěrkou promíchám. Přikryji čistou utěrkou a nechám kynout 12 hodin. 
Po 12 hodinách si nachystám zapékací mísu s víkem a troubu předehřeji na 230°C. Mísu do ní dám i s víkem nahřívat. Těsto dám na vál a posypu moukou, přehrnuji okraje a snažím se těsto zapracovat. Popráším moukou a nechám ještě 30 minut kynout.

Bochník vložím do vyhřáté nádoby. Peču 30 minut v víkem a dalších 15 minut bez víka. 

Hotovo!





Mějte se  krásně.

Žádné komentáře:

Okomentovat