čtvrtek 21. března 2013

Lasagne s kapustou a hřibovou omáčkou

Dnes to bude trošku obšírnější, ale to jídlo stojí za to :-) 
U nás nic nového, k homeopatikám jsem nasadila ještě Priessnitze. Včera jsem zkoukla všechny díly HIMYM 7. série a dneska se vrhnu na osmou řadu. Asi tak :-)

Dáme se do těch lasagni:

Potřebuji na těsto:
  • 200 g špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 2 špetky soli
  • vody dle potřeby
Mouku nasypu na vál, přidám špetku soli a vejce a vidličkou zašlehávám, vody přilívám dle konzistence. Těsto v potravinové fólii dám na hodinu do lednice. Po hodině ho vyválím na velmi tenké plátky a vykrajuji obdélníky podle velikosti formy.  

Potřebuji na náplň:
  • listy kapusty
  • hrst sušených hřibů (drť)
  • 200 ml ovesné smetany
  • půlka většího celeru
  • sůl, pepř
  • lžíce oleje
Kapustu si přeberu a listy nechám 5 minut vařit v osolené vody. Dám okapat zvlášť. 
Celer si nastrouhám na jemno. V hrnci rozpálím olej, přidám celer a nechám 2 minuty smažit. Přidám hříbky, sůl a pepř a zaliji trochu vodou. Až jsou celer a hříbky hotové, zaliji smetanou a ještě chvíli povařím.  

Potřebuji na posypku:
  • dýňové semínka
  • vlašské ořechy
Semínka půl na půl umixuji v mixéru. Na hrubo.
Do zapékací mísy naliji na dno trochu omáčky, pokladu na dno plátky těsta a pokladu je kapustou. Následuje zase vrstva těsta a na ni naliji omáčku, trošku si ještě nechám. Použiji zbylé těsto a navrch ještě pomažu zbytkem omáčky.  
Vrch posypu hustě směsí semínek

Dám péct na 200°C.



Mějte se krásně.



Žádné komentáře:

Okomentovat