středa 11. září 2013

Polentové hranolky

Pokud jste sledovali Pipin letní knižní speciál , tak jste si mohli všimnout kuchařky Víme co jíme od Biolenky. Recenze byla napsaná tak pěkně, že jsem neodolala a knížku si koupila. A nelituji!

Kuchařka je přehledná, recepty jsou pěkně a srozumitelně podané. Jídla jsou dělané v rámci makrobiotiky, která je však podávána nenásilnou formou. 

Vybrala jsem si recept na polentové hranolky.

Polentové hranolky:
  • 200g polenty (1 minutové)
  • 1 l vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky kmínu
  • lžíce sušené petrželky
  • 2 lžíce sezamového semínka neloupaného
  • 2 lžíce lněného semínka
Do hrnce dám vařit vodu, kterou osolím. Do vroucí vody zamíchám opatrně polentu, pozor na cucky. Přidám opražená semínka a koření. Naliji do nízké vodou vypláchnuté mísy a nechám ztuhnout. 
Nakrájím na špalíčky a opeču v troubě na pečícím papíře.

Ke špalíčkům ještě přidám do trouby dýni a ze zbytku dýně udělám omáčku.

Omáčka: dýni a patizon podusím na trošce oleje, přidám sůl, pepř, kmín a mletý koriandr, rýžovou smetanu a na konec dochutím rýžovým octem. 




Na večeři jsem snědla dvě porce, tak to bylo dobré :-)

Mějte se krásně.


Žádné komentáře:

Okomentovat