úterý 15. října 2013

Čokoládové sušenky z fazolek adzuki a žaludové mouky

"V jisté podzemní noře bydlel jeden hobit. Nebyla to žádná ošklivá, špinavá, vlhká díra, plná konečků žížal a páchnoucí slizem, ani vyschlá, holá písčitá jáma, kde by se nedalo na nic sednout a ničeho se najíst: byla to hobití nora."

"A navíc ještě, že je to pravé ráno na vykouření fajfky pod širým nebem. Jestli máte fajfku s sebou, posaďte se a nacpěte si ode mne! Není naspěch, máme před sebou celý den! Nato si Bilbo sedl na lavičku před svými dveřmi, dal si nohu přes nohu a vyfoukl krásný kroužek šedivého dýmu, který se neporušený vznesl do vzduchu a odletěl přes Kopec."

Na sušenky, kterými by ani Bilbo nepohrdl, potřebuji:
  • 400 g uvařených fazolek adzuki
  • 100 g žaludové mouky
  • 1 hrst datlí - předem namočených
  • 2 lžíce datlového sirupu
  • 50 g kakaového prášku
  • 1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1 špetku soli
Uvařené fazolky rozmixuji a vyklopím do mísy. Umixuji zvlášť datle (bez vody) a smíchám je s fazolkami, přidám sirup. Suché přísady si smíchám zvlášť a přidám je k fazolkám.
Na plech si nachystám pečící papír a pomocí dvou lžiček formuji sušenky, které kladu na plech.
Troubu si předehřeji na 170°C. Peču 30 minut.



Sušenky mi přišly lepší na druhý den. Těsto se dá použít i na dortový korpus.

Mějte se krásně.
Vaše M.

Žádné komentáře:

Okomentovat