pátek 11. října 2013

Jahelné koláčky

Přiznám se bez mučení, tento recept je z kuchařky od Biolenky a naše rodina ho miluje :-)
Koláčky dělám většinou jako svačinku na cesty. 


Na koláčky potřebuji:
  • 175 g jáhel
  • špetku soli
  • 100g mouky
  • 2 lžíce oleje
  • špetku skořice
  • povidla
  • mandle na ozdobení
Jáhly spařím horkou vodou. Přidám vodu (dvojnásobné množství) a vařím bez míchání dokud se voda nevstřebá. Jáhly přendám do mísy, přidám špetku soli, olej, skořici a mouku. Vypracuji tuhé těsto. Mouky může být víc, záleží na obsahu vody v jáhlách.

Z těsta formuji kuličky a kladu je na pečícím papírem vyložený plech. Skleničkou udělám důlek. Naplním ho švestkovýma povidlama ozdobím mandlí.

Peču na 180°C 30 minut.



Krabičku jsem si dovezla jako suvenýr z Paříže.




Mějte se krásně!

Vaše M.

Žádné komentáře:

Okomentovat