úterý 17. prosince 2013

Kakaové perníčky s pomerančovými vločkami

Na druhé perníčky potřebuji:
  • 400 g ječné mouky (může být jemná špaldová)
  • 80 g javorového sirupu
  • 70 g datlového sirupu
  • lžíce perníkového koření
  • 3 lžíce roztopeného kokosového oleje
  • 2 lžíce kakaa (Lifefood nebo Alnatura)
  • lžička sody
  • lžíce pomerančových vloček s květy (Sonnentor)

Postup je stejný. Smíchám suché přísady a přidám k nim tekuté. Pořádně prohnětu. Pokud by se těsto nechtělo spojit a bylo sušší, přidám trochu teplého obilného mléka.
Nechám odpočinout v lednici. (minimálně hodinu, ideálně týden :-) )
Vyválím placku přes potravinovou fólii. Povrch bude hladký a líp se s těstem pracuje. 
Vykrájím drobné tvary a peču na 170°C 8-10 minut - je nutné hlídat dle typu trouby. 



Perníčky jsem zdobila citronovou šťávou s moučkovým cukrem.


Trpaslík maluje ozdoby na stromeček a dárky. Dost se na to soustředí :-).


Mějte se krásně.
Vaše M.

Žádné komentáře:

Okomentovat