úterý 17. prosince 2013

Ořechové perníčky s melasou

Připravíme si perníčky. Už je načase. Mám pro vás tři varianty perníčků bez živočišných surovin.

Na první perníčky potřebuji:

  • 200 g žitné mouky
  • 200 g ječné mouky
  • 150 g datlového sirupu
  • 3 lžíce melasy
  • 3 lžíce roztopeného kokosového oleje
  • lžíci perníkového koření (skořice, hřebíček, badyán, anýz)
  • lžičku sody
  • 200 g lískových ořechů
  • panák rumu (volitelné :-) )
Oříšky opražím na pánvi až pukne slupka. Slupku odstraním a ořechy rozmixuji.
Připravím si do mísy mouku se sodou, přidám olej, melasu, koření a rum a prohnětu těsto. Na konec přisypu ořechy. Nechám hodinu odležet.


Vyválím 0,5 cm tlustou placku a vykrajuji drobnější tvary. Peču na 170°C po dobu 8-10 minut.


Ořechové perníčky s melasou nechám bez ozdoby. Měknou asi týden. Můžete je polít čokoládou a ozdobit půlkou lískového oříšku.


Mějte se krásně.
Vaše M,

Žádné komentáře:

Okomentovat