úterý 27. ledna 2015

Polévka z černého kořene

 Poslední dobou jsem nějaká podrážděná (a to vrtání čtyř zubů mi moc nepřidalo). Nevím jestli už mám zimy dost a nedostatek slunečního světla se začíná projevovat nebo je to z jiných, mně prozatím neznámých důvodů.
Každopádně mě lehké napruzení neodradilo od výpravy na zahradu pro černý kořen. Stačilo k tomu málo. Vzít rýč a a muže, který ho vykope za mě. Oboje bylo naštěstí pod střechou.

Na výbornou polévku proti zimním chmurám potřebuji:
  • 1 sladký brambor
  • 2 mrkve
  • 1 cibuli
  • asi 4 černé kořeny
  • velkou polévkovou lžíci kokosového tuku
  • mořskou sůl
  • bylinky do polévky


Černý kořen jsem očistila a oloupala. Všechnu zeleninu jsem nakrájela na vetší kusy a osmahla na kokosovém tuku. Zalila jsem ji horkou vodou, máte-li zeleninový vývar tím líp, osolila a přidala bylinky do polévky. Až byla zelenina měkká, nastoupil náš kamarád mixér.
Díky batátu nebylo potřeba zjemňovat rostlinnou smetanou. Polévka získala příjemnou krémovou konzistenci a krásnou oranžovou barvu. (ano, zde hrála roli naše známá mrkev)


Doufám, že úspěšně překonáváte zimní čas a těšíte se stejně jako já na první jarní lupení.

Mějte se krásně. Vaše M.

Žádné komentáře:

Okomentovat