sobota 28. února 2015

Zapečené portobello s cizrnou


Tento týden lehce koketujeme s nachlazením a světe div se, jediným zdravým prvkem v naší rodině je trpaslík. Doufám, že mu to dlouho vydrží a nebude se chtít přidat do klubu chrchlajících. 
Využíváme odpočinkový čas na dodělávání restů (v mém případě placentové deky pro děťátko a pletené kombinézy, Páček si studuje knížku o stavbě slaměných domů) a těšíme se až budeme moct vypadnout někam do přírody. Dochází mi zásoby v ledničce a hodilo by se něco plevelnatého na dodání vitamínů.

Na zapečené portobella potřebuji:
  • 4 portobella (nebo větší žampiony)
  • olej, sůl, pepř
  • mletý koriandr
  • vařenou cizrnu
  • šalotku
Portobella si oloupu a odkrojím nožky. Hlavičku shora seříznu, aby mi líp stály v pekáčku. Nejprve si je na oleji osmažím. Osolím a opepřím. 
Připravím si náplň. Na tom samém oleji opeču šalotku, přidám cizrnu a koriandr a také nakrájené zbytky nožiček a kloboučků. Hotovou směs rozšťouchám, aby náplň držela při sobě. 

Naplním jemně osmažená portobella a zapeču v pekáčku na 200 °C po dobu 20 - 30 minut, záleží na stupni předsmažení. 



Jako přílohu jsem zvolila napařovaný květák s brokolicí a na ozdobu řeřichu.


Směs z cizrny je lehce pikantní po koriandru a  houbám se velmi hodí.


Mějte se krásně a užijte si sobotu.
Vaše M.

Žádné komentáře:

Okomentovat