neděle 22. listopadu 2015

Rýžový koláč

Pořád přemýšlím nad moučníky, kde by nemusel být tuk, vejce ani cukr. A přitom by chutnal skvěle :-) Jak se zdá není to nereálné. V koláči, který vám chci představit, se mixují celá zrna. Ušetříme tím za mouku, nepomletá zrna nežluknou a navíc je to poměrně rychlá záležitost.  

Na koláč potřebuji:
  • 300 g kulatozrnné rýže
  • 100 g jáhel
  • 500 ml ovesného mléka
  • lžička skořice
  • 100 g kokosu + na podsypání formy
  • 100 g rozinek
  • 100 g vlašských ořechů + na ozdobu
  • rýžový sirup
Rýži a jáhly namočíme na 12 hodin. Vodu jednou vyměníme. Poté vodu slijeme a obilniny dáme do mixéru (ideální je blender), zalijeme ovesným mlékem a přidáme kokos, rozinky, vlašské ořechy a rozmixujeme. Těsto by mělo být co nejvíc hladké. Osladíme rýžovým sirupem dle chuti a vlijeme do vymazané a kokosem vysypané formy. Vrch ozdobíme ořechy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 40 minut.



Koláč slavil doma úspěch. Doufám, že potěší i vás.

Mějte se krásně.
Vaše M.

Žádné komentáře:

Okomentovat